Tielerwaard

De Tielerwaard is het hart van de Betuwe.

De Tielerwaard is het hart van de Betuwe. Je fietst er door parels als Tiel en Buren. In het dunbevolkte buitengebied geniet je van de rust en de vele fruitboomgaarden.

Fietsroute

De route begint bij restaurant De Gouden Molen en volgt de loop van de Waal richting Sluis Sint-Andries. Deze sluis vormt de verbinding tussen de Maas en de Waal.  Aan beide zijden van de machtige rivier fiets je over versterkte dijken en leuke polderweggetjes, en natuurlijk langs de fraaie boomgaarden waar de Betuwe om bekendstaat.

Vervolgens fiets je verder naar de voetveer Wamel-Tiel waar overstapt naar Tiel. Deze stad ligt ingeklemd tussen de rivieren Waal (zuiden), Linge (noorden) en het Amsterdam-Rijnkanaal (oosten). Tiel is een van de oudste steden van Nederland. Tijdens de route kunt je ook een bezoek brengen aan landgoed kasteel Soelen.

Strek even de benen in Buren, de stad die een en al historie combineert met rust en groen. Niet alleen de eenvoudige stadswallen zijn bewaard gebleven, ook de stenen muren aan de buitenzijde en dat is zeldzaam.

Na Buren kom je nog veel andere leuke dorpjes en steden tegen zoals Geldermalsen, Meteren, Neerijnen, Waardenburg en Zaltbommel.

Startpunt

Restaurant De Gouden Molen, Waaldijk 5, Rossum

Afstand

54 km

Knooppunten

67-84-69-24-80-82-83-68-01-66-64-69-62-60-26-59-58-57-56-74-75-91-76-77-78-67