Stadskasteel Zaltbommel

Museum Stadskasteel Zaltbommel is een kasteel vol verhalen.

Het museum is gevestigd in een monumentaal pand uit 1535 in het centrum van Zaltbommel.

Museum Stadskasteel Zaltbommel is een kasteel vol verhalen. Verhalen over de geschiedenis van Zaltbommel en de Bommelerwaard. Maar ook verhalen voor jong en oud geïllustreerd door Fiep Westendorp. De prachtige ommuurde tuin achter het Stadskasteel is gratis toegankelijk. In de tuin zijn allerlei historische stukken te zien. Het museum zelf is zeker een bezoekje waard. De bezoekers van het museum kunnen elke eerste zondag van de maand tussen 14:00 en 15:00 deelnemen aan een gratis rondleiding.

Maarten van Rossumhuis

Het museum is gevestigd in een monumentaal pand uit 1535 in het centrum van Zaltbommel. Het staat ook bekend als het Maarten van Rossumhuis, vernoemd naar de bouwer van het stadskasteeltje, de legendarische Gelderse veldheer Maarten van Rossum (ca 1490-1555). Het huis is omstreeks 1535 gebouwd. Het museum richt zich op de streekhistorie, kunst en kunstnijverheid van de Bommelerwaard.

Fiep Westendorp

Zaltbommel is een beetje de stad van Jip en Janneke. Het ondernemende en soms ondeugende duo uit de verhalen van Annie M.G. Schmidt werd getekend door de in Zaltbommel geboren tekenares Fiep Westendorp. Het museum heeft in de grote zaal op de eerste verdieping een vaste expositie over leven en werk van Fiep Westendorp waar o.a de inrichting van haar woon- en werkkamer te zien is. Een tentoonstelling voor jong en oud, waar kinderen kunnen luisteren, tekenen en puzzelen.

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag:
13.00 – 17.00
Maandag gesloten.

Bron: beleefbommelerwaard