Kersentocht Bommelerwaard

Een verrassende route met als start en eindpunt het restaurant de Gouden Molen in Rossum.

De Kersentocht Bommelerwaard leidt je door één van de mooiste gebieden van Nederland.

Een verrassende route met als start en eindpunt het restaurant de Gouden Molen in Rossum. Deze route leidt je langs de wateren die voor de Bommelerwaard zo belangrijk zijn, de mooie natuur en uiteraard de kersenboomgaarden.

Fietsroute

Je kunt de route starten bij de Gouden Molen in Rossum. Na Rossum gaat het eerste deel van de kersenroute over de weg richting Kerkdriel waar je vervolgens de dijk opgaat. Hier heb je een mooi uitzicht op den Bol, dit is een uiterwaard van de Maas. Na Kerkdriel fiets je richting Hedel over de dijk. Wanneer je Hedel bent gepasseerd ga je richting Ammerzoden waar het prachtige ‘Kasteel Ammersoyen’ is gelegen. Je vervolgt richting Zaltbommel waar je onderweg het plaatsje Bruchem passeert. Na Zaltbommel fiets je de route verder over prachtige dijken door de Bommelerwaard weer terug naar Rossum, tevens het eindpunt van de route.

Deze route is ontwikkeld door uitinderegio.nl. Zij hebben ook een speciale kersenpagina op hun website met meer Kersenroutes en adressen van kraampjes.

Startpunt

Restaurant De Gouden Molen, Waaldijk 5, Rossum

Afstand

43 km

Knooppunten

67-98-23-22-21-97-14-13-12-25-60-11-10-68-64-65-66-78-67

Bron: Nederland Fietsland